čtvrtek 27. října 2016

Návštěva knihovny #7 a #8

Tak trochu paradox vydat článek o knížkách z knihovny, které jsem si přinesla už před měsícem, část z nich už vrátila, vypůjčila si jiné a na část z nich dávno napsala recenze, ale věřte tomu, že se na to nějak nenašel čas. Na druhou stranu, nerada bych vás ošidila o můj čtenářský vkus. Takže jsem tu opět s dvojnásobnou návštěvou knihovny.






Erebos jsem si půjčila hlavně pod vlivem přečtení Saecula (recenze zde), které mě bavilo. Erebos nabyl tak úžasný, ale přesto příjemně napínavý i akční. Na sepsání recenze se chystám v nejbližší době.


Kteroukoliv knížku Fredrika Backmana jsem v knihovně dlouho vyhlížela, takže jsem po babička hmátla všemi deseti. Neudělala jsem chybu a jak moc se mi líbila si můžete přečíst v nedávno sepsané recenzi.


Vypůjčení města padlých andělů bylo pro mě téměř povinností. Čtvrté pokračování Nástrojů smrti na mě čekalo. Knížku už jsem také stihla přečíst a recenzi na ni můžete brzy čekat. Mou poněkud nadšenou shrnující recenzi na předchozí díly najdete zde


Jedna z povinných knížek k maturitě. Bohužel mě přeslavný pan Shakespeare docela zklamal a já se děsím chvíle, kdy ji budu muset zapsat do čtenářského deníku.


Fantasy české autorky jsem si vyhlídla už před delší dobou. Naslouchače jsem právě dočetla a moje nadšená recenze na sebe nenechá dlouho čekat.


Nepovinná četba do školy aneb jak se co nejlépe připravit na sloh. Fejetony Rudolfa Křesťana jsem si chtěla už dlouho vypůjčit a kdy je vhodnější příležitost než před školní slohovou prací.


Opět jedna knížka z povinné četby. Jako poslední ze seznamu, kterou jsem ještě nepřečetla. Základní děj Krysaře znám, tak snad to nebude takový propadák.


Děkuji za přečtení článku, který shrnuje mé výpůjčky z knihovny za hodně dlouhou dobu. Příště se pokusím stihnout to dřív. Možná jste si všimli, že se tu najednou objevují knížky z četby k maturitě... jsem sice ve druháku, ale naše třídní to bere docela vážně. Dál se chystám na Victora Huga, tak kdyby mi chtěl někdo poradit... 



8 komentářů:

  1. Četla jsem Erebos (líbil se mi, ale jak píšeš, Saeculum bylo lepší), Město padlých andělů (to je pro mě nejslabší díl celé série), Naslouchače (jedna velká dokonalost) a pak Hamleta (jsem moc ráda, že nejsem jediná, kdo nemůže Shakespearovi přijít na chuť :D, zvládla jsem od něj jak Hamleta, tak Romea a Julii a oboje bylo fakt strašné. Ale u maturity jsem byla fakt šťastná, že jsem si vytáhla Hamleta, protože i když to je hrůza, mluví se o něm vážně dobře.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super... téměř ve všem se shodujeme ;) a co se Hamleta týče, vážně? to jsem zvědavá, docela se bojím zapisovat ho do čtenářáku, natož se o něm rozpovídat...

      Vymazat
  2. Krysaře jsem teď dočetla - naprosto parádní čtení :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné úlovky! :)
    Od Ursuli jsem "četla" Erebos, ale dostala jsem se na stranu 80 a konec. PC hry a knihy pro mě prostě nejdou dohromady a nevím proč :( V poličce na mě čeká Saeculum, které mám sice v plánu až na prosinec, ale opravdu se na něj těším :)
    Nástroje smrti jsou moje srdcové záležitosti a nedám na ně dopustit, takže jsem ráda, že se líbí :)
    No a klasiku mám také v plánu, akorát na dobu neurčitou :D
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Je pravda, že Erebos celý o počítačové hře, takže naprosto chápu, že jsi ho odložila... Saeculum se ti bude určitě líbit víc :)
      Nástroje smrti jsou fajn... jen mi přijde, že od tohoto 4. dílu to autorka trochu protahuje... snad to bude lepší...
      To znám... až teď jsem se k tomu konečně dokopala... :D

      Vymazat
  4. Skvělé úlovky! Erebos i Babičku jsem už četla, ale ráda bych také někdy dostala k tomu Naslouchači :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju... snaha byla :D Babička je výborná a Erebos docela ujde... držím pěsti, ať se ti to podaří... ;)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář a budu se snažit na něj odpovědět! Uvítám nápad, radu i kritiku... můžete mi napsat i na irena.kadava@gmail.com